(eļļa mērcei, velšu apcepšanai)
Mērces pagatavošana
Iesit olu traukā, kurā būs ērti blenderēt mērci. Tievā strūklā lej klāt eļļu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sakuļ viendabīgā mērcē.
Ola | 1 gab. |
Kukurūzas eļļa AMPHORA | 120 ml |
Kaperi | 5 g |
Anšovu fileja | 2 gab. |
Vusteršīras mērce | 5 ml |
Citrona sula | 5 ml |
Parmezāna siers | 10 g |
Graudu sinepes | 3 g |
Salātu pagatavošana
Saplūkā salātu lapas palielos gabalos un samaisām ar mērci.
Maizei nogriež garozu un sagriež nelielos kubiņos, liek krāsnī 150°C un cep 10 minūtes līdz grauzdiņi kļūst kraukšķīgi.
Cēzara salātu lapas | 120 g |
Baltmaize | 60 g |
Eļļā apcep saspiestu ķiploka daivu un timiānu, liek klāt atlaidinātas un tīrītas garneles un mīdijas. Pievieno sāli pēc garšas un apcep līdz gatavs.
Garneles | 3 gab. |
Mīdijas | 5 gab. |
Rapšu eļļa AMPHORA | 25 ml |
Ķiploki | 5 g |
Timiāns | 2 g |
Sāls | 2 g |
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pārber ar sieru.
Parmezāna siers, rīvēts | 10 g |