Cēzara salāti ar pašgatavotu mērci, garnelēm un mīdijām
1 porcija

(eļļa mērcei, velšu apcepšanai)

Mērces pagatavošana

Iesit olu traukā, kurā būs ērti blenderēt mērci. Tievā strūklā lej klāt eļļu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sakuļ viendabīgā mērcē.

Ola 1 gab.
Kukurūzas eļļa AMPHORA 120 ml
Kaperi 5 g
Anšovu fileja 2 gab.
Vusteršīras mērce 5 ml
Citrona sula 5 ml
Parmezāna siers 10 g
Graudu sinepes 3 g

Salātu pagatavošana

Saplūkā salātu lapas palielos gabalos un samaisām ar mērci.

Maizei nogriež garozu un sagriež nelielos kubiņos, liek krāsnī 150°C un cep 10 minūtes līdz grauzdiņi kļūst kraukšķīgi.

Cēzara salātu lapas 120 g
Baltmaize 60 g

Eļļā apcep saspiestu ķiploka daivu un timiānu, liek klāt atlaidinātas un tīrītas garneles un mīdijas. Pievieno sāli pēc garšas un apcep līdz gatavs.

Garneles 3 gab.
Mīdijas 5 gab.
Rapšu eļļa AMPHORA 25 ml
Ķiploki 5 g
Timiāns 2 g
Sāls 2 g

Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pārber ar sieru.

Parmezāna siers, rīvēts 10 g