Zīmola maiņa – turpmāk Amphora

Ar 2021.gadu Lavijas veikalu plauktos turpmāk Risso eļļas būs sastopamas ar jaunu nosaukumus uz pudelēm – Amphora.

Lai mazliet vairāk izprastu, kāpēc tiek mainīts mūsu eļļu nosaukums, ta atbildes meklējamas mazliet tālāka pagātnē. Jēdziens “amfora” ir atvasināts no grieķu valodas vārdu salikuma amphoreus, kas tulkojumā nozīmē “trauks ar diviem rokturiem”.

Amfora (grieķu: ἀμφορεύς, amphoreús) ir specifisks trauks, kas senajos laikos (galvenokārt Vidusjūras reģionā) tika izmantots par dažādu preču uzglabāšanas un pārvietošanas rīku. Amforas lielākoties tika darinātas no māla, bija pieejamas visdažādākajos izmēros un bieži vien apstrādātas ar dekoratīvajiem elementiem.

Amforas senajos laikos tika plaši izmantotas gan preču pārvietošanai tirdzniecībā, gan — uzglabāšanai ikdienas sadzīvē, kurās bieži bija sastopami dažādi uzturā lietojami produkti — graudaugi, rieksti, ogas, olīvas, kaltētas vai iesālītas zivis, kā arī šķidrumi (eļļa, vīns, piens, zivju mērce, medus un ūdens).

Tā kā mūsu specifiskās eļļas pudeles formas atgādina tieši šī trauka izskatu, tad nolēmām arī to izmantot ikdienas komunikācijā ar mūsu klientiem. Tas arī vairāk atbilst tam, cik mūsu eļļai ir lieliska kvalitāte ar jau pietiekami senu vēsturi.