(eļļa frī cepšanai, sīpolu apcepšanai)
Mīklas pagatavošana
Samīca visas sastāvdaļas un ietin pārtikas plēvē. Mīklu noliek malā uz 30 minūtēm, lai atpūšas.
Milti | 250 g |
Etiķis 9% | 5 piles |
Ūdens | 125 ml |
Sāls | 3 g |
Pildījuma pagatavošana
Eļļā apcep sīpolus līdz tie kļūst viegli zeltaini. Sīpolus atdzesē. Samaisa atdzesētos sīpolus un atlikušās sastāvdaļas, atstāj uz 15 minūtēm, lai ievelkas.
Veltnē mīklu 2 mm biezumā, ar apaļu formiņu izspiež aplīšus un vidū liek pildījumu. Pārloka mīklu tā, lai pildījums ir vidū un kārtīgi aizspiež maliņas ciet.
Uzkarsē kukurūzas eļļu un cep čeburekus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Liellopa gaļa, malta vai ļoti smalki kapāta | 100 g |
Jēra gaļa, malta vai ļoti smalki kapāta | 100 g |
Sīpoli, sagriezti smalkos kubiņos | 200 g |
Saulespuķu eļļa AMPHORA | 30 g |
Maltas kumina sēklas | pēc garšas |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |
Kefīrs | 50 ml |