Lapu salātu maisījums ar dārzeņiem, garnelēm un balzamiko mērci
1 porcija

(eļļa aukstajai mērcei)

Salātu pagatavošana

Gurķus un ķiršu tomātiņus sagriež nelielos gabaliņos pēc izvēles. Redīsus griež plānās šķēlītēs.
Kārto lapu salātus un dārzeņus šķīvī, pa virsu kārto atlaidinātas garneles.

Salātu maisījums 100 g
Gurķis svaigs 40 g
Ķiršu tomāti 30 g
Redīss 10 g
Garneles Grenlandes 40 g

Mērces pagatavošana

Ar blendera palīdzību saputo eļļu ar etiķi, pievieno kapātus pētersīļus, smalki grieztus tomātus un garšvielas.
Mērci pārlej iepriekš sagatavotajiem salātiem.

Rapšu eļļa AMPHORA 15 ml
Tumšais balzamiko etiķis 5 ml
Pētersīļi 1 g
Tomāti svaigi 5 g
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas
Pipari pēc garšas