Kraukšķīgi cepti kalmāri ar svaigu tomātu salsu
1 porcija

(eļļa frī cepšanai, eļļa aukstajai salsai)

Kalmāru pagatavošana

Kalmārus atlaidina. Tos gareniski pārgriež uz pusēm un ar nazi veido smalku iegriezuma režģi. Sagriež mazākos gabaliņos, sāla, piparo un pārlej ar citrona sulu. Pārber ar cieti un samaisa. Cep karstā eļļā līdz kalmārs kļūst zeltains.

Kalmāri saldēti 200 g
Kartupeļu ciete 100 ml
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Citrona sula
Kukurūzas eļļa AMPHORA cepšanai

Tomātu salsas pagatavošana

Tomātus blanšē, nomizo un izņem sēklas. Tomāta mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Eļļu samaisa ar balzamiko etiķi, pievieno sāli, piparus un cukuru. Sīpolus smalki sakapā un kopā ar tomātu gabaliņiem pievieno eļļas maisījumam.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja.

Tomāti svaigi 50 g
Šalotes sīpoli 10 g
Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA 25 ml
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Cukurs pēc garšas
Gaišais balzamiko etiķis 15 ml