(eļļa frī cepšanai, eļļa aukstajai salsai)
Kalmāru pagatavošana
Kalmārus atlaidina. Tos gareniski pārgriež uz pusēm un ar nazi veido smalku iegriezuma režģi. Sagriež mazākos gabaliņos, sāla, piparo un pārlej ar citrona sulu. Pārber ar cieti un samaisa. Cep karstā eļļā līdz kalmārs kļūst zeltains.
Kalmāri saldēti | 200 g |
Kartupeļu ciete | 100 ml |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |
Citrona sula | |
Kukurūzas eļļa AMPHORA cepšanai |
Tomātu salsas pagatavošana
Tomātus blanšē, nomizo un izņem sēklas. Tomāta mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Eļļu samaisa ar balzamiko etiķi, pievieno sāli, piparus un cukuru. Sīpolus smalki sakapā un kopā ar tomātu gabaliņiem pievieno eļļas maisījumam.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja.
Tomāti svaigi | 50 g |
Šalotes sīpoli | 10 g |
Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA | 25 ml |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |
Cukurs | pēc garšas |
Gaišais balzamiko etiķis | 15 ml |