Ķirbju krēmzupa ar ceptām sēnēm un apelsīnu miziņu
1 porcija

(eļļa apcept dārzeņus, apcept sēnes)

Zupas pagatavošana

Apcep sīpolus, ķiplokus un ķirbi eļļā, pievieno buljonu un saldo krējumu. Uz mazas uguns vāra līdz dārzeņi gatavi, pievieno apelsīna sulu un miziņu, kā arī garšvielas. Visu sablenderē līdz krēmzupas konsistencei, viendabīgākam rezultātam izlaiž caur sietu.
Lej krēmzupu šķīvī.

Sīpoli 35 g
Ķiploki 5 g
Ķirbis 100 g
Vistas buljons 150 ml
Saulespuķu eļļa AMPHORA 25 ml
Saldais krējums 50 ml
Apelsīna miza un sula 10 g
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas

Sēņu pagatavošana

Sēnes sagriež smalkās šķēlītēs un cep uzkarsētā eļļā, sāla un piparo.
Kad sēnes gatavas, tās uzmanīgi kārto zupā.

Sēnes 50 g
Rapšu eļļa AMPHORA 10 g
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas