(eļļa apcept dārzeņus, apcept sēnes)
Zupas pagatavošana
Apcep sīpolus, ķiplokus un ķirbi eļļā, pievieno buljonu un saldo krējumu. Uz mazas uguns vāra līdz dārzeņi gatavi, pievieno apelsīna sulu un miziņu, kā arī garšvielas. Visu sablenderē līdz krēmzupas konsistencei, viendabīgākam rezultātam izlaiž caur sietu.
Lej krēmzupu šķīvī.
Sīpoli | 35 g |
Ķiploki | 5 g |
Ķirbis | 100 g |
Vistas buljons | 150 ml |
Saulespuķu eļļa AMPHORA | 25 ml |
Saldais krējums | 50 ml |
Apelsīna miza un sula | 10 g |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |
Sēņu pagatavošana
Sēnes sagriež smalkās šķēlītēs un cep uzkarsētā eļļā, sāla un piparo.
Kad sēnes gatavas, tās uzmanīgi kārto zupā.
Sēnes | 50 g |
Rapšu eļļa AMPHORA | 10 g |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |