Saulespuķu stādīšana ar Risso

https://www.youtube.com/watch?v=JMdw0VStSzU

2015.gadā tika izveidota lielākā saulespuķu dobe Latvijā

2015.gada 16. maijā Mežaparkā “Risso” organizēja kopīgu saulespuķu stādīšanu. Vērienīgās aktivitātes laikā pasākuma apmeklētāji iestādīja 1000 puķes 70 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā izveidota Latvijā lielākā saulespuķu dobe.

Pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunāja TV3 raidījuma “Bez Tabu” vadītāja Evelīna Strazdiņa, paužot prieku par to, ka šis pasākums stiprina Latvijas ģimenes, kopīgi stādot puķes. Tāpat E.Strazdiņa izteica novēlējumu, lai katrs klātesošais arī turpmāk iestādītu vismaz vienu puķi pie savas mājas.

Dalībniekus ar saulespuķu stādīšanas padomiem iepazīstināja “Rīgas dārzi un parki” speciāliste E.Banga-Dzelmane, kas sniedza norādījumus veiksmīgas saulespuķu ražas iegūšanai. “Vissvarīgākais, kas jāievēro, ir piemērotas vietas izvēle – tai ir jābūt saulainai ar saules intensitāti vismaz 6-8 stundas dienā, kā arī pasargātai no vēja. Papildus tam jāatceras, ka iestādītās puķes ir nepieciešams laistīt visas sezonas garumā,“ norāda Banga-Dzelmane.

Puķu dobes stādīšanas svētkus papildināja dažādas izklaides un spēles, ko nodrošināja atraktīvā folkloras kopa “Tarkšķi”. Rezultātā pasākuma apmeklētāji ne vien iestādīja puķes, bet iemācījās arī vairākas jaunas dziesmas un rotaļas.