Cepta akmeņasara fileja ar eļļas – citronu mērci un kartupeļu biezeni
1 porcija

(eļļa zivs cepšanai, eļļa mērcei)

Akmeņasara pagatavošana

Uz pannas lej eļļu, pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploka daivu – tas palīdzēs bagātināt asara filejas garšu. Akmeņasari tīra, sāla un cep karstā eļļā līdz zivs gatava.

Akmeņasaris1 gab.
Rapšu eļļa AMPHORA 20 ml
Ķiploki 5 g
Timiāns 2 g
Sāls 3 g


Mērces pagatavošana

Uzsilda eļļu, pievieno citrona gabaliņus, kaperus un sagrieztas olīvas. Pēc garšas var pievienot sāli, piparus vai cukuru.

Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA35 ml
Citroni 10 ml
Kaperi 5 g
Olīvas 10 g

Kartupeļu biezeņa pagatavošana

Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties sālsūdenī. Vāra līdz kartupeļi mīksti. Nolej ūdeni un nosusina kartupeļus. Kartupeļiem pievieno uzsildītu pienu un sviestu, ar mikseri saputo un pievieno visas garšvielas, turpina putot. Pievieno pētersīļus, pēdējo reizi samaisa un biezenis gatavs.

Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja.

Kartupeļi mizoti 250 g
Piens 60 ml
Sviests 30 g
Muskatrieksts malts 1 g
Sāls 3 g
Pipari 1 g
Pētersīļi kapāti 4 g