(eļļa zivs cepšanai, eļļa mērcei)
Akmeņasara pagatavošana
Uz pannas lej eļļu, pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploka daivu – tas palīdzēs bagātināt asara filejas garšu. Akmeņasari tīra, sāla un cep karstā eļļā līdz zivs gatava.
Akmeņasaris | 1 gab. |
Rapšu eļļa AMPHORA | 20 ml |
Ķiploki | 5 g |
Timiāns | 2 g |
Sāls | 3 g |
Mērces pagatavošana
Uzsilda eļļu, pievieno citrona gabaliņus, kaperus un sagrieztas olīvas. Pēc garšas var pievienot sāli, piparus vai cukuru.
Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA | 35 ml |
Citroni | 10 ml |
Kaperi | 5 g |
Olīvas | 10 g |
Kartupeļu biezeņa pagatavošana
Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties sālsūdenī. Vāra līdz kartupeļi mīksti. Nolej ūdeni un nosusina kartupeļus. Kartupeļiem pievieno uzsildītu pienu un sviestu, ar mikseri saputo un pievieno visas garšvielas, turpina putot. Pievieno pētersīļus, pēdējo reizi samaisa un biezenis gatavs.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja.
Kartupeļi mizoti | 250 g |
Piens | 60 ml |
Sviests | 30 g |
Muskatrieksts malts | 1 g |
Sāls | 3 g |
Pipari | 1 g |
Pētersīļi kapāti | 4 g |