(eļļa frī cepšanai, zirnīšiem un majonēzei)
Zivs pagatavošana
Samaisa olas dzeltenumu, skābu krējumu un miltus līdz viendabīgai, krējuma biezuma, mīklai. Mīklai pievieno sāli un piparus pēc garšas un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Uzkarsē eļļu cepšanai, lieto bagātīgi.
Zivs fileju griež 2 – 3 cm lielos gabaliņos, viegli apkaisa ar miltiem un panē mīklā. Cep karstā eļļā līdz zivs gabaliņi kļūst zeltaini brūni.
Baltā zivs | 80 g |
Sāls | Pēc garšas |
Pipari | Pipari |
Olas dzeltenums | 1 gab. |
Milti | 30 g |
Skābs krējums | 20 g |
Kukurūzas eļļa AMPHORA cepšanai |
Kartupeļu pagatavošana
Kartupeļus nomizo un griež salmiņos. Liek bļodā un pārlej ar aukstu ūdeni. Lai izskalotu no kartupeļiem cieti, atstāj kartupeļus ūdenī aptuveni uz 1h stundu. Nolej kartupeļiem ūdeni, nosusina salvetē un cep eļļā zeltaini brūnus un kraukšķīgus.
Kartupeļi | 100 g |
Sāls | 2g |
Kukurūzas eļļa AMPHORA frī cepšanai |
Zaļo zirnīšu pagatavošana
Zirnīšus viegli apcep eļļā, pārlej saldo krējumu un gatavo uz mazas uguns, maisot līdz krējums sabiezē. Ar dakšiņas palīdzību saspaida zirnīšus, ja nepieciešams pievieno garšvielas pēc izvēles.
Zaļie zirnīši, saldēti | 30 g |
Rapšu eļļa AMPHORA | 5 ml |
Saldais krējums | 10 ml |
Majonēzes pagatavošana
Virtuves blenderī samaisa olas dzeltenumu, Franču sinepes, citronu sulu un sāli. Masai, nepārtraukti putojot, pa pilītēm pievieno eļļu līdz majonēze kļūst bieza un ir gatava.
Olas dzeltenums | 1 gab. |
Franču sinepes | 4 g |
Citronu sula | 5 g |
Sāls | 2 g |
Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA | 100 -140 ml |