Fish and chips, spiesti zaļie zirnīši un
tartar mērce 1 porcija

(eļļa frī cepšanai, zirnīšiem un majonēzei)

Zivs pagatavošana

Samaisa olas dzeltenumu, skābu krējumu un miltus līdz viendabīgai, krējuma biezuma, mīklai. Mīklai pievieno sāli un piparus pēc garšas un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Uzkarsē eļļu cepšanai, lieto bagātīgi.
Zivs fileju griež 2 – 3 cm lielos gabaliņos, viegli apkaisa ar miltiem un panē mīklā. Cep karstā eļļā līdz zivs gabaliņi kļūst zeltaini brūni.

Baltā zivs80 g
SālsPēc garšas
PipariPipari
Olas dzeltenums1 gab.
Milti30 g
Skābs krējums20 g
Kukurūzas eļļa AMPHORA cepšanai

Kartupeļu pagatavošana

Kartupeļus nomizo un griež salmiņos. Liek bļodā un pārlej ar aukstu ūdeni. Lai izskalotu no kartupeļiem cieti, atstāj kartupeļus ūdenī aptuveni uz 1h stundu. Nolej kartupeļiem ūdeni, nosusina salvetē un cep eļļā zeltaini brūnus un kraukšķīgus.

Kartupeļi100 g
Sāls2g
Kukurūzas eļļa AMPHORA frī cepšanai

Zaļo zirnīšu pagatavošana

Zirnīšus viegli apcep eļļā, pārlej saldo krējumu un gatavo uz mazas uguns, maisot līdz krējums sabiezē. Ar dakšiņas palīdzību saspaida zirnīšus, ja nepieciešams pievieno garšvielas pēc izvēles.

Zaļie zirnīši, saldēti30 g
Rapšu eļļa AMPHORA5 ml
Saldais krējums10 ml

Majonēzes pagatavošana

Virtuves blenderī samaisa olas dzeltenumu, Franču sinepes, citronu sulu un sāli. Masai, nepārtraukti putojot, pa pilītēm pievieno eļļu līdz majonēze kļūst bieza un ir gatava.

Olas dzeltenums1 gab.
Franču sinepes4 g
Citronu sula5 g
Sāls2 g
Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA100 -140 ml