Rapša nosaukums cēlies no latīņu valodas vārda rapum (turnepsis) un angļu valodā pirmo reizi ticis minēts 14. gs. beigās. 2000. gadā rapsis bija trešā pasaules izplatītākā kultūra augu eļļas ieguvē, atpaliekot tikai no sojas pupiņām un palmu augļiem.
Amphora rapšu eļļu iegūst no Vācijā audzētām rapša auga sēklām, un tā ir pieejama Baltijas tirgū kopš 1993. gada.
Visveselīgākā no izplatītākajām pārtikas augu eļļām. Salīdzinot ar citām pazīstamākajām eļļām, rapšu eļļā ir vismazāk piesātināto un visvairāk mononepiesātināto taukskābju, turklāt vienlaikus tā ir arī izcilākais omega-3 taukskābju avots.
Tā ir universāla eļļa ar neitrālu garšu un ir piemērota salātu pagatavošanai vai arī cepšanai – uz plīts, cepeškrāsnī vai fritēšanai.