(eļļa ieziest trauku, apcept lasi, apcept spinātus un dārzeņus)
Lazanjas pagatavošana
Cepamo formu ieziež ar eļļu. Lazanjas plāksnes mērcē ūdenī apmēram 4-5 minūtes un kārto vienā kārtā cepamajā formā. Lasi un zandartu sagriež plānos gabaliņos, sāla, piparo un uz pannas, rapšu eļļā, ātri apcep. Kārto zivis uz lazanjas plāksnēm. Saldo krējumu samaisa ar graudu sinepēm un uz mazas uguns karsē līdz krējums sabiezē. Mērcei pievieno garneles. Mērci sadala tik daļās cik būs lazanjas kārtas un ar vienu daļu pārlej zivis. Kārto nākamo lazanjas plākšņu kārtu.
Lazanjas plāksnes daudzums atkarīgs no trauka lieluma, kurā gatavos lazanju | |
Laša fileja | 250 g |
Zandarta fileja | 250 g |
Rapšu eļļa AMPHORA | 50 ml |
Saldais krējums | 500 ml |
Graudu sinepes | 30 g |
Sāls | pēc garšas |
Pipari | pēc garšas |
Garneles Grenlandes | 150 g |
Siers rīvēts | 100 g |
Puravus un burkānus sagriež smalkos salmiņos, apcep eļļā, pievieno spinātus un vēl nedaudz apcep. Pēc garšas sāla, piparo un pievieno nedaudz muskatriekstu. Dārzeņus kārto kā nākamo lazanjas kārtu un pārlej ar daļu mērces. Tā pamīšus kārto zivju kārtu ar dārzeņu kārtu. Kad forma pilna, pārkaisa ar rīvētu sieru un cep krāsnī 170°C 1h.
Puravi | 150 g |
Burkāni | 150 g |
Spināti svaigi | 100 g |
Rapšu eļļa AMPHORA | 25 ml |
Muskatrieksts | pēc garšas |