Lazanja ar lasi, zandartu, garnelēm un spinātiem
1 porcija – 1 ģimenei ?

(eļļa ieziest trauku, apcept lasi, apcept spinātus un dārzeņus)


Lazanjas pagatavošana

Cepamo formu ieziež ar eļļu. Lazanjas plāksnes mērcē ūdenī apmēram 4-5 minūtes un kārto vienā kārtā cepamajā formā. Lasi un zandartu sagriež plānos gabaliņos, sāla, piparo un uz pannas, rapšu eļļā, ātri apcep. Kārto zivis uz lazanjas plāksnēm. Saldo krējumu samaisa ar graudu sinepēm un uz mazas uguns karsē līdz krējums sabiezē. Mērcei pievieno garneles. Mērci sadala tik daļās cik būs lazanjas kārtas un ar vienu daļu pārlej zivis. Kārto nākamo lazanjas plākšņu kārtu.

Lazanjas plāksnes daudzums atkarīgs no
trauka lieluma, kurā gatavos lazanju
Laša fileja 250 g
Zandarta fileja 250 g
Rapšu eļļa AMPHORA 50 ml
Saldais krējums 500 ml
Graudu sinepes 30 g
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Garneles Grenlandes 150 g
Siers rīvēts 100 g

Puravus un burkānus sagriež smalkos salmiņos, apcep eļļā, pievieno spinātus un vēl nedaudz apcep. Pēc garšas sāla, piparo un pievieno nedaudz muskatriekstu. Dārzeņus kārto kā nākamo lazanjas kārtu un pārlej ar daļu mērces. Tā pamīšus kārto zivju kārtu ar dārzeņu kārtu. Kad forma pilna, pārkaisa ar rīvētu sieru un cep krāsnī 170°C 1h.

Puravi 150 g
Burkāni 150 g
Spināti svaigi 100 g
Rapšu eļļa AMPHORA 25 ml
Muskatrieksts pēc garšas