Garšīgās mērces grieķu salāti
1 porcija

(eļļa aukstajai mērcei)

Mērces pagatavošana

Visas sastāvdaļas smalki sakapā un samaisa ar rapšu eļļu. Sastāvdaļas var arī sablenderēt, iegūstot viendabīgāku mērces masu.

Rapšu eļļa ar vitamīnu D AMPHORA50 ml
Saulē vītināti tomāti10 g
Olīvas15 g
Anšovi5 g
Šalotes sīpoli5 g
Baziliks svaigs2 g

Salātu pagatavošana

Gurķi, tomātus, papriku sagriež nelielos gabaliņos, samaisa ar mērci un kārto uz šķīvī ar salātu lapiņām. Pa virsu glīti izkārto fetas sieru, olīvas, sarkano sīpolu gredzenus un bazilika lapiņas.

Gurķi 80 g
Tomāti 50 g
Paprika50 g
Fetas siers 30 g
Olīvas 30 g
Mini salāti Little gem 50 g
Sarkanie sīpoli 5 g
Baziliks svaigs 5 g