Franču sīpolzupa
4 – 5 porcijas

(eļļa sīpolu cepšanai, grauzdiņa apcepšanai)

Zupas pagatavošana

Sīpolus sagriež pusgredzenos un cep eļļā. Cep ilgi uz mazas uguns nepārtraukti maisot, lai sīpoli karamelizētos. Kad sīpoli kļūst brūni, pievieno miltus un vēl brīdi maisot visu cep. Pielej baltvīnu, pievieno timiānu un turpina cept līdz baltvīns iztvaikojis. Pievieno buljonu un uz mazas uguns, zem vāka turpinām gatavot vēl 30 – 45 minūtes.
Baltmaizei nogriež garozu un uz pannas, mazā eļļas daudzumā maizi nedaudz apgrauzdē.

Zupu lej bļodā, pa virsu kārto grauzdēto maizi un pārber ar sieru. Liek krāsnī sacepties apmēram 3 – 5 minūtes 180°C, līdz siers izkūst. Pasniedz un ēd uzmanīgi, jo zupa un trauks ir ļoti karsti.

Sīpoli 500 g
Kukurūzas eļļa AMPHORA 50 ml
Baltvīns 50 ml
Vistas buljons 1 l
Timiāns 5 g
Milti 15 g
Baltmaize 4 šķēles
Rapšu eļļa AMPHORA 5 ml
Siers 100 g