(eļļa sīpolu cepšanai, grauzdiņa apcepšanai)
Zupas pagatavošana
Sīpolus sagriež pusgredzenos un cep eļļā. Cep ilgi uz mazas uguns nepārtraukti maisot, lai sīpoli karamelizētos. Kad sīpoli kļūst brūni, pievieno miltus un vēl brīdi maisot visu cep. Pielej baltvīnu, pievieno timiānu un turpina cept līdz baltvīns iztvaikojis. Pievieno buljonu un uz mazas uguns, zem vāka turpinām gatavot vēl 30 – 45 minūtes.
Baltmaizei nogriež garozu un uz pannas, mazā eļļas daudzumā maizi nedaudz apgrauzdē.
Zupu lej bļodā, pa virsu kārto grauzdēto maizi un pārber ar sieru. Liek krāsnī sacepties apmēram 3 – 5 minūtes 180°C, līdz siers izkūst. Pasniedz un ēd uzmanīgi, jo zupa un trauks ir ļoti karsti.
Sīpoli | 500 g |
Kukurūzas eļļa AMPHORA | 50 ml |
Baltvīns | 50 ml |
Vistas buljons | 1 l |
Timiāns | 5 g |
Milti | 15 g |
Baltmaize | 4 šķēles |
Rapšu eļļa AMPHORA | 5 ml |
Siers | 100 g |